Ką reikia žinoti apie baldus?

Šiuo metu baldų pasirinkimas yra labai didelis, o įvairūs gamintojai siūlo įsigyti jų baldus skirtus skirtingiems kambariams ir patalpoms. Baldai gali būti perkami baldų parduotuvėse, arba gaminami pagal užsakymą, pavyzdžiui, https://currus.lt/ interneto svetainėje galima apie tai sužinoti daugiau. Kuo skiriasi baldai, kurie gaminami pagal užsakymą ir, kurie jau pagaminti.

Baldai, kurie parduodami parduotuvėse vadinami standartiniais baldais. Jie gaminami pagal tam tikrus standartus, tačiau jie gali būti netinkami tiems, kurie turi mažas erdves ar nori išskirtinių baldų. Pavyzdžiui, virtuvėse dažniausiai netinka standartiniai baldai, kai jie reikalingi naujos statybos būstuose. Tuo tarpu senos statybos butuose standartiniai baldai skirti virtuvei dažniausiai tinka, nes gaminami pagal tokius išmatavimus, kurie daugeliui tikdavo.

Jaukūs baldaiTuo tarpu nestandartiniai baldai gaminami pagal individualius užsakymus. Tai reiškia, kad pirkėjas turi surasti įmonę, kuri gamina baldus ir įmonės darbuotojai atvykę į namus siūlo galimus baldų variantus. Jei klientui tinka pasiūlymas, tai vyksta matavimo darbai ir vėliau parengiamas baldų projektas. Klientas turi galimybę rinktis tinkamas medžiagas ir spalvas. Pagaminti baldai atvežami ir atliekami baigiamieji surinkimo darbai.

Skaityti straipsnį “Ką reikia žinoti apie baldus?” »

Kas yra psichologinė krizė?

Psichologinės krizės terminas vis dažniau vartojamas ir mūsų visuomenėje. Šiuo metu psichiatrijos klinika tokias krizes įvardina, kaip netikėtus ar sunkius gyvenimo išgyvenimus bei permainas, kurias paprastai lydi tokios neigiamos emocijos, kaip įtampa, nerimas, pavojus, nesaugumas ir pasimetimas. Kiekvienas žmogus į tokias krizes žvelgia skirtingai, nes kiekvienas iš mūsų yra unikalus ir turi tiek skirtingas charakterio savybes, tiek ir išgyvenimus bei gyvenimišką patirtį.

Psichiatrijos klinikaLabai svarbu suprasti, kad psichologinė krizė nėra nuolatinė ir ji netrunka ilgai. Įprastai psichologinė krizė trunka apie šešias ar aštuonias savaites. Šis laikotarpis būtinas tam, kad būtų galima adekvačiai įvertinti situaciją. Tai laikotarpis, kuris yra visiškai normalus, kuomet žmogus jaučiasi prislėgtas, išsigandęs ir pan. Kitaip sakant psichologai tai įvardintų kaip normalią žmogaus reakciją į pasikeitusią situaciją, kuri iššaukia psichologinę krizę. Tokios krizės metu žmogus mokosi adaptuotis prie pasikeitusių sąlygų. Nors ištikus tokiai krizei žmogus jaučiasi blogai ir tai jam sukelia didžiulį diskomfortą bei įvairius jausmus, kaip beviltiškumas, bejėgiškumas, baimė, bloga nuotaika ir pan., tačiau tai padeda išmokti ieškoti naujų problemų sprendimų būdų, kaip viską išspręsti.

Skaityti straipsnį “Kas yra psichologinė krizė?” »