Miško pardavimas ir supirkimas

Vis didėjantis miškų pardavimas lėmė tai, kad atsirado labai daug miškų supirkimo įmonių. Tai labai gerai miškų savininkas, nes jie gali rasti geriausią pasiūlymą. Taigi tie, kurie parduoda mišką netgi išlošia, nes pasiūla išties didžiulė, tereikia išsirinkti geriausiai tinkantį pasiūlymą su pasiūlyta pinigų suma.

MiškaiKodėl parduodami miškai? Tai dažnas klausimas. Dažniausiai parduodami miškai, kai savininkai norėjo greito pelno. Anksčiau buvo manoma, kad pirkti mišką yra labai gera investicija, tačiau reikia suprasti, kad įsigyti mišką ir palaukti, kol mediena užaugs, užima laiko. Taigi, tai nėra greiti pinigai, o ir atsakomybė savininkui yra. Reikia nuolat rūpintis turimu mišku, prižiūrėti jį, atlikti įvairius tvarkymo darbus, stebėti ar neužpuolė medžių ligos, o joms užpuolus reikia nedelsiant informuoti valstybines institucijas ir kt. Jei manote, kad nusipirkote mišką ir atvažiuosite kartais jame pasivaikščioti ir pailsėti, tai labai klystate. Dar reikia žinoti, kad jei kas iškirs mišką ar įvyks gaisras, ar ligos kenkėjai sunaikins medžius, tai ne kas kitas, o pats savininkas turės pasirūpinti tuo, kad miškas būtų atsodintas. Tai kainuos nemažai pinigų. Kitas pardavimo motyvas – pablogėjusi savininko sveikata ar miško nuosavybės paveldėjimas.

Skaityti straipsnį “Miško pardavimas ir supirkimas” »

Koks šildymo būdas geriausias?

Namų šildymas aktualus visiems, kurie gyvena mūsų šalyje. Kuris iš pasirinkimų būtų pats geriausias: dujiniai ar kieto kuro katilai, židiniai, saulės energija, šilumos siurbliai, ar kt. Rinktis tikrai yra iš ko.

Fumat židiniaiKokia kuro rūšis populiari: elektra, malkos, anglys, saulės energija ar pan.? Vienos išskirti negalima, nes kiekvieno namo savininko poreikiai ir finansinės galimybės yra skirtingos. Tarkim, jei turima pakankamai pinigų ir žemės sklypas yra tinkamo dydžio, tai galima pagalvoti apie geoterminį šildymą. Taip, įrengimas kainuos brangiai, bet su laiku šildymo kaina bus maža, tad atsipirks. Neturint didelių santaupų sumų, reikia galvoti apie pigesnius šildymo būdus. Tam puikiai tiktų dujinis katilas. Šildymas dujomis ekonomiškas ir sąlyginai pigus. Dabar Lietuvoje sparčiai populiarėja toks šildymo būdas, tad pagalvoti apie tai verta tiems, kurie nori be didesnių pastangų turėti šiltus namus. Jei norima pigaus būdo šildytis namus, tai verta galvoti apie šildymą malkomis ir anglimis. Tam bus reikalingas kieto kuro katilas. Kaina tokios šilumos bus nedidelė, jei lyginsim su kitomis alternatyvomis. Tiesa, šildymas malkomis ir anglimis sukels nepatogumų, nes reikės tokiu kuru pasirūpinti, jį įsigyti, sandėliuoti, atsinešti į katilinę (taip pat įrengti katilinę, jei jos nėra), rūpintis kūrenimu, katilo valymu ir t.t. Taigi, maža kaina reiškia, kad jums reikės daugiau laiko skirti namo šildymui, nei šiek tiek brangesnis šildymas, tačiau neįdedant daug pastangų.

Skaityti straipsnį “Koks šildymo būdas geriausias?” »