Kur mus stebi kameros

Nebūtinai slaptos sekimo kameros, bet ir viešos stebėjimo kameros mus iš tisų stebi labai dažnai. Todėl, kai dingsta be žinios žmogus, yra siekiama susirinkti kuo daugiau vaizdo įrašų ir pagal juos atrinkti, kur žmogus keliavo.

Automobilių kameros

Slaptos sekimo kamerosKai dingsta žmogus, yra prašoma vairuotojų, kurie važiavo galimai toje vietoje,kur tas žmogus buvo, peržiūrėti savo kamerų įrašus arba tiesiog perduoti policijai. Kuomet yra surenkama įtartinos informacijos, tuomet automobilių kameros gali padėti surasti žmogų ar bent nustatyti jo kryptį. Tačiau pagalvokite ir apie tai, kad jūs iš tiesų esate nuolatos filmuojami, jeigu esate kažkur, kur važinėja automobiliai. Jų kameros įjungiamos ne tik retais atvejais, kai kažkas įdomaus vyksta. Vaizdo registratoriai filmuoja visą laiką, kad esant incidentui, būtų lengviau pasakyti, kas kaltas, ir kodėl viskas įvyko.

Viešose miesto erdvėse

Dar vienas dalykas, tai viešosios miesto erdvės. Jeigu tai didesnis miestelis, kameros paprastai įrengiamos tokiose vietose kaip aikštėse, parkuose, prie svarbesnių paminklų, gėlynų. Šiais laikais stebėjimo vaizdo kameros jau nėra toks brangus dalykas, kad nebūtų galima jų nusipirkti. Žinoma, tai irgi daroma pagal poreikį. Jeigu miestelis labai tvarkingas, viskas jame gerai, tai ir tų kamerų gali visai neprireikti.

Parduotuvėse

Skaityti straipsnį “Kur mus stebi kameros” »