Ką žiemą veikti pajūryje?

Žiema ir prie jūros yra žiema, tačiau Pajūrio terasos lankytojų ten sulaukia Palangoje ir šaltuoju metų laiku, mat jūra žmones traukia visais laikais. Ką visgi veikti Palangoje, jeigu ten užsibūsite ilgiau?

Kodėl žiemą reikia pasirūpinti geresne nakvyne

Pasidomėjus Pajūrio terasos veikla, kyla mintis, kad miestas visgi plečiasi. Atsiranda naujų gerų būstų ir galbūt ateityje, atvykus atostogauti į Palangą, nebereikės liūdėti dėl to, kad tenka nuomotis tik prasčiausią bobutės kambarį. Kuo daugiau gerų būstų atsiras, tuo visiems geriau. Taigi, žiemą reikia pasirūpinti vis geresne nakvyne. Apskritai, vasarą galima miegoti ir lauke. Tačiau žiemą komforto reikia daugiau: kad būtų šilti patalai, gražus kambarys, skanūs pusryčiai ir – idealu – SPA centras su pirtimis, kur galėtumėte labai smagiai ir šiltai išsimaudyti.

Apledėjusi jūra

Būstas pajūryjeKą veikti prie jūros žiemą? Pirmiausia – pasivaikščioti nuostabioje apledėjusioje pakrantėje. Jeigu pasiseks, jūra netgi užšals ir bus labai smagu ja kažkokį atstumą netgi paeiti. Žinoma, tokius dalykus daryti ryžtasi ne visi, nes reikia tam tiesiog turėti drąsos. Tačiau žiemotas, šerkšnuotas ir baltas jūros vaizdas visada yra geras dalykas.

Pušynas visada yra pušynas

Skaityti straipsnį “Ką žiemą veikti pajūryje?” »

Klaidos, kurias daro naminių gyvūnų šeimininkai

Kiekvienam naminiam gyvūnui privalomai turi būti aktualios kai kurios veterinarijos klinikos teikiamos paslaugos. Tai pirmoji apžiūra, pirmieji skiepai, vėliau sterilizacija, jeigu gyvūnas auginamas ne profesionaliam veisimui, profilaktinės apžiūros ir kt. Tačiau dažnai gyvūnai nukenčia dėl pačių šeimininkų aplaidaus elgesio ir tų problemų atsiranda iš tiesų daug daugiau. Taigi, kokių jų būna, kokias klaidas padaro šeimininkai, dėl kurių vėliau kenčia gyvūnai.

Neskiepija reguliariai

VeterinarijaTurbūt kiekvienas veterinarijos centras Vilniuje gali pasikiepinti šuniukus ir katinėlius nuo viso ligų paketo, kurios gali sargdinti gyvūną arba net numarinti. Dažniausiai šeimininkai paskiepija gyvūną pirmą kartą, o paskui tokius dalykus kaip skiepai apskritai pamiršta. Tačiau vėliau labai gailisi, kai gyvūnas serga įvairiomis ligomis, kai jaučiasi blogai, ar kai šuo kaitu su visais kitais gyvenvietės neskiepytais šunimis miršta nuo šunų maro. Gyvūnai yra kaip žmonės, jiems svarbu, kad jie būtų prižiūrėti, paskiepyti ir sveiki.

Nesterilizuoja kalyčių ir kačių

Skaityti straipsnį “Klaidos, kurias daro naminių gyvūnų šeimininkai” »

Spalvos lietuviškame interjere

Apsilankykite interjero salone Dubingiai ir tikėtina, kad ten išsirinksite visai kitų spalvų baldus bei interjero elementus, nei tą padarytų žmogus, kuris yra iš kitų vietų: pavyzdžiui, iš šiltų Pietų Amerikos kraštų. Lietuviškas interjero supratimas panašus į Skandinavų, nes būtent jų diktuotos interjero tendencijos mūsų kraštuose sulaukė daugiausiai dėmesio ir pasikartojo interjere labai greitai.

Šviesa ir balta spalva

Pagaliau lietuviams supratus, kad mūsų namai per tamsūs, o tamsa reiškia neviltį, o pastaroji reiškia depresiją, savižudybę ir alkoholizmą, į interjerą buvo priimta daugiau šviesių spalvų. O kad būtų užtikrintai šviesu – visur vyrauja tiesiog ta pati balta spalva. Nuosaikumo ir estetikos jausmo žmonės savaime neturi. Jeigu jis neišugdytas, tuomet interjeras kuriamas kaip papuola. Supratus, kad balta spalva gerai – ji atsiranda visur ir jos pasidaro per daug.

Pilka spalva

DubingiaiDar lietuviai mėgsta pilką spalvą. Galbūt tas neutralus noras neišsiskirti yra dėl to, kad vyksta tapatybės paieškos. Kol jos vyksta, galima ir nepulti prie ryškiausių spalvų. Dubingiai interjero salonas taip pat siūlo tapatybės ieškoti palengva. Rinktis natūralesnių medžiagų ir spalvų interjero elementus, tapetus, dangas ir baldus. Natūralios spalvos ir medis, balta, pilka – visa tai pamažu užkariauja lietuvišką interjerą, o vėliau tikriausiai jau išsivalius iš traumų bus galima vėl pradėti naudoti spalvas.

Išsivalymas nuo sovietmečio

Skaityti straipsnį “Spalvos lietuviškame interjere” »