Mašinų lipdukų įvairovė

Jeigu dar nesate tikri, ar jums reikalingas automobiliu apklijavimas lipdukais, paskaitykite ir suprasite, ar atitinkate nors vieną grupę žmonių, kuriems tokių lipdukų reikia. Daug mašinų kasdien į kelius išrieda neturėdami jokio apklijavimo, o daliai tas apklijavimas būna natūralus dalykas. Važinėti galima visaip.

Kuriuos numato KET

Dengia automobiliusTaigi, kartais automobiliu apklijavimas yra tai, kas numatyta kelių eismo taisyklėse. Tarkime, mašiną vairuoja dar tik besimokantis vairuotojas, neturintis vairavimo teisių. Ką jam daryti, kad viskas gyvenime būtų gerai? Važiuoti su lipduku „M“ raide. Kai išsilaikai teises, tuomet tampi „klevo lapu“, nes kurį laiką mašiną būna būtina riboti tokiu lipduku, ir galiausiai su ja važiuoti lėčiau negu visi kiti eismo dalyviai. Taip pat lipdukas privalomas, kada važiuoji su „šipuotomis“ padangomis. Tuomet tavo stabdymo greitis tampa iš tiesų greitas ir tenka stabdyti labai greitai, įnirtingai tam, kas važiuoja už nugaros. Jeigu važiuoja tėvai su kūdikiu, jie taip pat mėgsta užsidėti apie tai įspėjantį ženklą, nors realiai tai nedaro jokios įtakos niekam kelyje. Taip pat ir važiuojant su invalidu, dedamas specialus ženklas. Tačiau pastarasis suteikia lengvatų: kartais leidžia važiuoti tam tikra juosta, o kartais leidžia statytis automobilį tam tikroje vietoje.

Reklaminiai

Skaityti straipsnį “Mašinų lipdukų įvairovė” »

Kur slypi „Lego“ konstruktorių sėkmės paslaptis?

Tikriausiai nesuklystume populiariąsias „Lego“ kaladėles įtraukdami į visų laikų vaikų trokštamiausių žaislų ir, žinoma, vaikiškų dovanų 10-uką. Šis plastikinių kaladėlių žaidimas skirtas įvairioms amžiaus grupėms ir juo žaidžia vaikai nuo 1,5 iki 16 metų. Patiems mažiausiems skirta „Duplo“ linija, kurios detalės – didelės, ryškios ir žaismingos. Visi konstruktoriai suskirstyti į kolekcijas – klasikines, skirtas berniukams ar mergaitėms, pagal garsiausius filmus, herojus, profesijas, vietas ir kt. Galima įsigyti ne tik konstruktorius, bet ir atskiras jų dalis, derančias prie tam tikrų kolekcijų gaminių.

„Lego“ konstruktoriai, ne paslaptis, patraukia ne tik mažųjų, bet ir jų tėvelių dėmesį. Kai kurie jų netgi ima pirkti vieną konstruktorių po kito. Vyriškos lyties atstovus itin domina Lego star wars konstruktoriai, kai tuo tarpu mamos savo dukroms mielai perka „Friends“ kolekcijos konstruktorius. Kompanija netgi yra sukūrusi specialių konstruktorių šeimoms ar vien tik suaugusiems. Priežastis, kodėl „Lego“ taip dievina tėvai – paprasta: daugelis jų panašius, tik ne tokius kokybiškus konstruktorius turėjo vaikystėje. Kiti netgi patys žaidė su šio garsaus prekės ženklo konstruktoriais ir dėliojant figūrėles sugrįžta ne tik malonūs prisiminimai, bet ir praturtinamas laisvalaikis.

LegoTačiau ar girdėjote, kad koncernas buvo įkurtas dar 1932 m.? Danas K. Kristiansenas yra ir prekės ženklo pavadinimo autorius. „Lego“ vardas sudarytas iš dviejų daniškų žodžių, kurių vienas reiškia „žaisti“, o kitas – „gerai“. Tiesa, pirmiausiai kompanija gamino medinius žaislus ir tik po kelių veiklos dešimtmečių ėmėsi plastikinių kaladėlių gamybos. Ir paties koncerno įkūrėjo specialybė buvo dailidės. Ieškoti naujų verslo strategijų ir galimybių daną paskatino sudėtinga pokario situacija, kai daugelis įmonių sunkiai vertėsi, daugelis bankrutavo. Danų verslininkas tuo metu ėmė eksperimentuoti ir pasauliui pasiūlė dar inovatyvesnį, patogesnį ir šiuolaikiškesnį sprendimą – kaladėles iš plastiko.

Skaityti straipsnį “Kur slypi „Lego“ konstruktorių sėkmės paslaptis?” »

Naujos statybos butas: kaip priimti optimaliausią sprendimą?

Butai NaujamiestyjeNekilnojamojo turto įsigijimas – atsakingumo reikalaujanti investicija. Neskubėkite priimti sprendimo – nepamirškite, kad šiuose namuose gyvensite ne vienerius metus, todėl čia turite jaustis gerai ir patogiai, be to, reikia įvertinti ir investicinę naudą. Vienas populiariausių pasirinkimų – 2–3 kambarių butas naujos statybos name. Tai optimalus variantas jaunai šeimai ir sutuoktinių porai.

Daugiabučio lokacija ir susisiekimas su miestu

Rinkdamiesi būstą, nepasiduokite išankstiniam nusistatymui. Viena dažniausių klaidų – vadovavimasis emocijomis, ignoruojant racionalų sprendimo pagrindą. Kad nekilnojamasis turtas džiugintų jus ne vienerius metus, atitiktų jūsų ir jūsų šeimos lūkesčius, taptų investiciškai naudingu ir praktišku sprendimu, turite įvertinti ir visus išorinius aspektus. Vienas svarbiausių – gyvenamoji vieta. Rekomenduojame rinktis butą, kuris būtų netoli nuo miesto centro arba užtikrintų patogų susisiekimą. Tai idealus pasirinkimas pirkėjams, ieškantiems tiek miesto šurmulio, tiek ramybės. Džiugu tai, kad nemaža dalis naujos statybos namų įkurti šalia žaliuojančių parkų ir ramios aplinkos, kurioje galėsite pailsėti, pasivaikščioti su draugais ar augintiniais. Labai svarbu pagalvoti apie susisiekimą su darbu, mokykla, vaikų darželiu, prekybos centru ir kitais dažnai lankomais objektais.

Saugumas ir automobilių stovėjimo aikštelė

Skaityti straipsnį “Naujos statybos butas: kaip priimti optimaliausią sprendimą?” »