Kaip tirpo kilogramai

Penktadienį elektroninių svarstyklių parduotuvė, kurioje norėjau pirkti naujas svarstykles, man priminė nepaprastą kelią, kurį nuėjome drauge su draugėmis, kol sulieknėjome iki svajonės. Ne kiekvienam žmogui pasiseka turėti tokių gerų draugų, ir ne kiekvienam – su tais draugais dar ir siekti kažkokių nuostabių tikslų. Mums pavyko, nes dabar nė viena jau nebijome svarstyklių, esame laimingos ir galime pasidalinti džiaugsmu su kitais.

Sigita

Teisingos svarstyklėsPradėsiu nuo Sigitos, nes nuo jos ši kilogramų tirpinimo akcija ir prasidėjo. Ji susilaukė vaiko, o nėštumo metu, žinoma, svoris šoktelėjo tikrai aukštai. Tai reiškė, kad dabar jai atėjo laikas atsikratyti tų kilogramų, kurių ji nebenorėjo nešiotis kartu su savimi. Sakė, kad ant svarstyklių nelipa, nes žino, jog kai užlips – tai iškart ir turės pradės laikytis dietos ir naujo gyvenimo režimo. Kadangi yra taip, kaip ji sako, tai tenka ja patikėti ir pradėti galvoti apie tai, kad ir mes dažnai to paties vengiame. Svarstyklės ima atrodyti kaip priešas, kuris mus iš tiesų gali nugalėti. Taigi, visos kartu lipome ant svarstyklių. Sigita svėrė 85 kilogramus, o sulieknėti norėjo iki 65. Atsikratyti 20 kilogramų – nemaža užduotis, pareikalaujanti labai daug kantrybės. Tačiau ar ne daugiau pareikalauja gyvenimas su tais kilogramais? Jų neatsikračius, visą laiką vaikščiojant nepatenkintai, žinančiai, kad norėtųsi gyventi tikrai visai kitaip. Mes pamanėme, kad leisti sau gyventi taip, kad būtum laiminga, yra labai svarbu. Todėl šiuo metu Sigita jau džiaugiasi savo pasiekimais, svarstyklės rodo 15 kilogramų mažiau.

Skaityti straipsnį “Kaip tirpo kilogramai” »

Ką žmonės veikia visą dieną

Paslaugos JumsJeigu nueitumėte į tokį tinklapį kaip paslaugosjums.lt, tai susidurtumėte su iš tiesų nemažu kiekiu visokiausių skelbimų. Šis tinklapis nuo kitų skelbimų tinklapių labiausiai skiriasi tuo, kad čia yra sudėti skelbimai ne šiaip kokių nors parduodamų daiktų, o pagrinde – paslaugų. Kaip paslaugas suvokiame ir visokius konkrečius darbus, ir įvairius mokymus, kursus. Tad ką, pasako šio tinklapio, žmonės veikia visą dieną, kuo jie užsiima?

Kursai ir mokymai

Šiais laikais kiekvienas žmogus turi panašias galimybes ir teises prasimušti kokioje nors srityje. Tačiau, jeigu norite uždirbti pinigų, tai pirmiausiai turite mokėti kažką daryti. O kur išmokti vieno ar kito amato? Aišku, kad tam yra visokios mokyklos, kolegijos ir universitetai, nors pastaruoju metu labai dažnai atsiranda ir kritikos tokiems dalykams kaip universitetai, neva ten yra ne mokoma kažkokių konkrečių dalykų, kuriuos galėtum pritaikyti darbe, o tiesiog šiaip bendro išprusimo. Taigi, ne paslaptis, kad žmonės, pabaigę universitetus vis dar nemoka kažko konkretaus dirbti ir stoja į bedarbių gretas neturėdami privalumo prieš tuos, kurie nestudijavo universitete. Būtent tada ir yra gerai visokie kursai ir mokymai. Ką jūs norite išmokti? Geriausia yra mokytis tokių dalykų, kuriems natūraliai jaučiate bent nedidelę trauką arba žinote, kad galbūt turite tam kažkokių gabumų. Tinklapyje „Paslaugos jums“ tikrai rasite daug visokių pasiūlymų, kokius kursus ir mokymus būtų galima lankyti.

Grožio paslaugos

Skaityti straipsnį “Ką žmonės veikia visą dieną” »

Karšta diena biure

Buvo karšta tropinė diena, oro kondicionieriai sukosi kaip pašėlę, prakaito lašai vis tiek varvėjo nuo kaktos. Dirbome biure šioje karštoje šalyje, ėjo paskutinės mano praktikos dienos. Ir kas galėjo pagalvoti, kad išvyksiu į Balkanus atlikti praktikos? Niekas, aš ir pati nustebau, jog pasirašiau šiai avantiūrai. Kai grįšiu į šaltąją Lietuvą, dar ilgai oro kondicionieriaus dūzgimas primins šią nepamirštamą praktiką. Kodėl oro kondicionieriai? Nes be jų nebūtų pavykę išgyventi turbūt nė vienos dienos. Ir ne man vienai – kiekvienas, norintis išgyventi, nenuleipti nuo karščio, čia mėgavosi vėsiu oru, sklindančiu iš ventiliatoriaus.

Kaip viską įsivaizdavau

Vėsinkite ofiso patalpasĮsivaizdavau, kad Sarajeve tiesiog linksmai leisiu laiką ir šiek tiek dirbsiu. Taip pat galvojau, kad įgysiu daug patirties toje srityje, kokioje dirbu. Apie Balkanų žmones buvau girdėjusi teigiamų atsiliepimų, jog jie yra labai draugiški. Tačiau tikraisiais Balkanais laikiau tuos, kurie gyveno piečiau, o čia, Bosnijoje, atrodė viskas rimčiau. Juoba, kad šalis, į kurią atvykau, dar neseniai buvo gniuždoma karo. Tas karas buvo baisus ir neįtikėtinai žiaurus. Dar ir dabar sunku suvokti, kaip viskas galėjo taip baisiai vykti. Taigi, galvojau, kad čia žmonės gal labiau prislėgti ir susimąstę. O be to, dėl klimato maniau, kad bus šilta. Man pabosta ilgos šaltos lietuviškos žiemos, o ir vasaros kartais nuvilia, kai merkia kiauras dienas. Taigi, tikėjausi, kad čia tikrai įdegsiu ir turėsiu progą pasivaikščioti su suknele ar šortais.

Kaip viskas buvo

Skaityti straipsnį “Karšta diena biure” »

Verslo valdymo sistemos – kaip, kur, kodėl ir kokia nauda?

Inovacijų šiais laikais rasti galima bet kurioje nišoje, kurią pateikia rinka. Turime omenyje tai, kad įvairiausi perversmai, techniniai laimėjimai bei inovatyvios žmonių mintys leidžia pasiekti nuo šiol pastebimai didesnę naudą, nei iki šiol. Tiesą sakant, esame linkę manyti, kad tokia vykdoma iniciatyva yra naudinga ne tik, kad paprasčiausiems piliečiams, kurie galimai pasinaudos tam tikrais pasiūlymais, tačiau be jokių abejonių ir tiems patiems verslininkams, kuriems natūraliai turi būti atlyginama už vykdomas veiklas bei paskiriamas pastangas.

Verslo valdymasSąlyginai šiandieną apie vieną iš inovacijų taip pat norėtume pašnekėti – teigiame, kad ne visai vien tik dėl to, kad pastarieji įrankiai pavieniui, kaip ir buvo matomi rinkoje, tačiau tokio tipo rinkinio, kuris dar yra žinomas, kaip verslo valdymo sistemos, mūsų šalyje tikrai dar nebuvo. Taigi, šiandieną norėtume atsakyti į kelis elementarius klausimus – kaip, kur, kodėl bei kokia nauda gaunama – ir paaiškinti pagrindinę verslo sistemų naudą žmonėms – o gal tiksliau būtų sakyti verslininkams?

Skaityti straipsnį “Verslo valdymo sistemos – kaip, kur, kodėl ir kokia nauda?” »