Anglų kalbos kursai visiems

Anglų kalba yra populiariausia kalba pasaulyje, todėl visai nenuostabu, kodėl jos nori išmokti milijonai pasaulio žmonių. Kuo anksčiau pradedama mokytis, tuo geriau, tačiau net ir sulaukus brandaus amžiaus galima greitai ją išmokti. Tam tikslui organizuojami anglų kalbos kursai, kurių dėka bet kuris iš mūsų gali išmokti kalbėti ir rašyti šia kalba.

Kalbų kursaiBet kuriame Lietuvos mieste rasite tuos, kurie rengia kursus. Šiuo metu jų įvairovė ir pasiūla išties didžiulė. Kursai skirstomi pagal mokėjimo lygį, amžių, temas ir kt. Jei šios kalbos nemokate, tai reikia pradėti nuo pradedančiojo lygio ir vėliau tobulėjant jį kelti. Galima rinktis ir tam tikrus kursus, kurie, pavyzdžiui, skirti mokytis verslo anglų kalbą. Kiekvienu atveju galima rasti tai, ko reikia. Dabar dažnai įmonių vadovai nori, kad jų darbuotojai nuolat keltų kvalifikacija, todėl anglų kalba tampa dar svarbesnė. Juk be jos sunku net įsivaizduoti bendradarbiavimą su užsienio įmonėmis. Štai, todėl svarbu ją mokytis. Neretai tenka mokytis ir teisinės ar finansinės anglų kalbos. Šiuo metu vis dažniau sudaromos bendradarbiavimo sutartys su kitų šalių įmonėmis, todėl tai tampa vis aktualiau. Pasirinkus tinkamą kursų programą bus pasiekti geri rezultatai.

Skaityti straipsnį “Anglų kalbos kursai visiems” »

Laimingai santuokai – psichologo konsultacija nepakenks

Laiminga santuokaKai kiekvienuose namuose „rūksta dūmai“, vaikai mato tėvų šaltumą vienas kitam ar netgi pykčius, kai po stogu užverda ne pragaras ir rojus, dar nebūtinai laikas nešti pareiškimus ant skyrybų stalo. Kartais net ir viena psichologo konsultacija gali padėti užlipti ant tinkamo kelio ir toliau gyventi teisingiau. Nors turbūt kiekvienas psichologas pripažins ir sutiks, kad norint pasiekti efektyvių rezultatų, visuomet reikia daugiau nei vienos konsultacijos, geriausia, jeigu į konsultacijas ateinama tol, kol problemas žmonės jau sugeba suvaldyti patys.

Partnerių problemos

Šiais laikais beveik kiekviena pora mintyse turi planą „B“ – jeigu kas nepatiks, išsiskirti. Skyrybos niekada nėra lengvas sprendimas, bet ir gyventi nesantaikoje ar šaltume nėra gerai. Tačiau kartais paprasta psichologo konsultacija gali padėti pamatyti partneryje tai, ko nematėte labai ilgai ir dėl to galbūt vertėte kentėti ir jį (ją), ir save.

Problemos, susijusios su partneriu, kyla dėl daugybės priežasčių. Visų pirma, mes jau beveik visi esame nebe religingi. Rytuose žmonės dar tebesilaiko tiems kraštams būdingų tradicijų, tačiau mūsų krašto žmonėms krikščionybė yra kone išslydusi iš rankų. Kaip ir jos diegiamos vertybės. Nors religija kiekvienam atrodo savaip neteisinga, tačiau, reikia pripažinti, ji turėjo ir nemažai privalumų. Pavyzdžiui, santuokoje gyventi tenka visai kitaip, kai žinai, kad prieš Dievą prisiekei visam gyvenimui, kad plano „B“ nėra. Kai kurioms poroms tai gali reikšti visišką neviltį, pavyzdžiui, paaiškėjus, kad priesaika buvo priimta tikrai be reikalo. Tačiau daugybei žmonių tai tiesiog suteikia tam tikrą savęs kontrolę. Juk yra skirtumas, kaip žiūrime į partnerį, kai siekiame išlaikyti gerus santykius visam gyvenimui, ir kaip jį ar ją matome, kai greta įsivaizduojame daugybę kitų galimų variantų. Taigi, požiūris, ar mes išsirinkome žmogų, su kuriuos sieksime kurti taiką, ar tik panaudosime kaip vienkartinį indą, yra labai svarbus. Taip pat svarbu ir nekelti tokių pačių lūkesčių, kokius keliame sau. Psichologo konsultacija kartais šiais klausimais gali padėti atverti akis – jūsų partneris yra ne jūs, todėl jis ar ji turi teisę gyventi taip, kaip nori, būti savimi.

Žala vaikams

Skaityti straipsnį “Laimingai santuokai – psichologo konsultacija nepakenks” »